Логосвіт

RSS Syndication

І засідання школи професійного розвитку (листопад 2023р)

01.11.2023 на базі ІРЦ №2 у форматі офлайн відбулося перше засідання школи професійного розвитку вчителів-логопедів та вчителів-дефектологів Покровського району  м. Кривого Рогу «Сучасні підходи та прогресивні ідеї в роботі вчителів-логопедів та вчителів-дефектологів з дітьми з ООП задля забезпечення якісної дошкільної освіти».  Були присутні 29 педагогів. У роботі школи професійного розвитку взяла участь консультант «Центру професійного розвитку педагогічних працівників» Куліш Н.І..

На зустрічі була розкрита тема «Визначення напрямків роботи школи професійного розвитку. Розвиток мовленнєвої культури педагогів».

Керівник школи професійного розвитку, вчитель-логопед КЗДО КТ № 263 КМР Бурдієнко В.О. ознайомила учасників з планом роботи на 2023-2024 навчальний рік.

Директор ІРЦ №2 Мартинець С. В наголосила, що психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги дітям з ООП надають відповідно до індивідуальної програми розвитку та висновку ІРЦ про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини.

Саприкіна А.С вчитель-дефектолог КЗДО КТ №60 КМР презентувала авторські коректурні таблиці та нагадала педагогам про можливість використання коректурних таблиць Гавриш у корекційній роботі з дітьми ООП через призму національно-патріотичного виховання.

Вчитель-дефектолог КЗДО (црд) №243 КМР Пономарьова  Т.М. пізнавально і цікаво провела педагогічний турнір  «Заговори, щоб я тебе побачив». Педагоги мали змогу об’єднавшись у команди, креативно демонструвати свої знання української мови,  

Вчитель-дефектолог КЗДО КТ №33 КМР Пантелеєва Д. В. провела брифінг «Слово до слова – зложиться мова», в якому надала інформацію про те, як поліпшити володіння українською мовою.

Консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Куліш Н.І. дала високу оцінку проведеному заходу та роботі школи професійного розвитку вчителів-логопедів та дефектологів Покровського району в цілому та нагородила грамотами активних педагогів району. 

Присутні відмітили змістовнвсть та практичність представлених матеріалів, оговорили проблемні питання, що виникають під час роботи, висловили велику подяку організаторам.