Логосвіт

RSS Syndication

Майстер-класи «Цифрові інструменти та ресурси в організації та реалізації дистанційного навчання в ЗДО»

15.02.2023 на платформі Gооgle Мееt відбувся другий майстер-клас з серії майстер-класів для вчителів-логопедів та вчителів-дефектологів Покровського району м. Кривого Рогу «Цифрові інструменти та ресурси в організації та реалізації дистанційного навчання в ЗДО».  Присутніми були 31 спеціаліст.

На зустрічі була розкрита тема «Youtube як інструмент для пошуку і використання навчального контенту». Спеціалісти навчилися створювати власний Youtube канал. Дізналися про можливості його використання в роботі.

Про можливості використання YouTube в педагогічній практиці доповіла вчитель-логопед КЗДО КТ №263 КМР Тетерук О.А.

Вчитель-дефектолог КЗДО КТ №263 КМР Обуховська Н.Е надала методичні рекомендації щодо використання YouTube в освітній діяльності.

Доступно, з ефектними прийомами, лайфхаками  провела майстер-клас «Створення та ведення власного каналу на YouTube»  вчитель-дефектолог КЗДО КТ № 60 КМР Саприкіна А.С.

https://www.youtube.com/watch?v=NAS8PpSsqhw&feature=youtu.be

На  майстер-класі були присутні студентки КДПУ факультету дошкільної та технологічної освіти. Студентка Кошелєва В.І. ознайомила з проблемою авторського права та академічної доброчесності на YouTube каналі.

В кінці зустрічі голова майстер-класів вчитель-логопед КЗДО КТ № 263 КМР Бурдієнко В. О. провела рефлексію-мрію «Перспективи  подальшої  діяльності  за означеним напрямом».

Зворотний зв’язок був змістовним. Колеги висловили теплі слова подяки, відмітили професіоналізм та актуальність отриманої інформації.

Майстер-клас “Скарбничка творчого педагога. Вчимося створювати навчальні дидактичні матеріали”

11.05.2023 на платформі Gооgle Мееt відбувся третій заключний майстер-клас з серії майстер-класів для вчителів-логопедів та вчителів-дефектологів Покровського району м. Кривого Рогу «Цифрові інструменти та ресурси в організації та реалізації дистанційного навчання в ЗДО». 

Присутніми були  31 спеціаліст.

На зустрічі була розкрита тема «Скарбничка творчого педагога. Вчимося створювати навчальні дидактичні матеріали», спеціалісти навчилися створювати інтерактивні дидактичні ігри.

Вчитель-дефектолог КЗДО КТ № 65 КМР Терета О.М. проінформувала колег щодо онлайн сервісів для створення дидактичного матеріалу. Слухачі поповнили  власну педагогічну скарбничку новими освітніми ресурсами. 

Покроковий майстер-клас «POWERPOINT – зручний та ефективний спосіб створення інтерактивних ігор для дітей дошкільного віку.» який провела вчитель-логопед КЗДО КТ № 263 КМР, керівник майстерки для вчителів-логопедів та вчителів-дефектологів Бурдієнко В.О. допоміг спеціалістам розібратися в тонкощах програми PowerPoint  та створювати власні дидактичні ігри. Відеоматеріал отримав багато схвальних відгуків, було відмічено високий професійний рівень матеріалів, їх практичність та доступність.

В кінці зустрічі керівник майстерки, вчитель-логопед КЗДО КТ № 263 КМР Бурдієнко В. О. за допомогою цифрового ресурсу Wordwell провела рефлексію «Підведення підсумків, вироблення рекомендацій». Колеги мали змогу висловити свої думки, пропозиції щодо зустрічі.

Під час майстер-класу панувала доброзичлива робоча атмосфера, після виступів спікерів була внесена пропозиція ділитися своїми напрацюваннями на сайті «Логосвіт».

Щоб закріпити свої знання, які отримали на майстер-класі пропонується переглянути https://www.youtube.com/watch?v=jcMRZQEm3ro та https://naurok.com.ua/mayster-klas-stvorennya-interaktivnih-didaktichnih-igor-v-programi-microsoft-powerpoint-49110.html