Логосвіт

RSS Syndication

Обласна нарада керівників районних МО

9 серпня 2015 року на базі ДОІППО відбулася обласна нарада керівників районних (міських) методичних об`єднань вчителів-логопедів та вчителів-дефектологів дошкільних навчальних закладів на тему «Концепція виховання моральної компетенції дітей з особливими потребами». Підготувала та провела нараду завідувач навчально-методичним відділом дошкільної освіти кафедри психології ДОІППО Купрієнко Валентина Іванівна.

Після організатора заходу з доповіддю «Соціальна зрілість, як складова особистісної зрілості дитини дошкільного віку» виступила кандидат філософських наук, доцент Тарабасова Любов Гаврилівна, яка освітила основні напрямки роботи корекційних педагогів над новою обласною проблемою «Освітні стратегії соціалізації особистості громадянського суспільства».

 фото0048

З питання «Показники готовності дитини до школи» виступила корекційний педагог психолого – медико – педагогічного центру м. Дніпропетровська Ткаченко Віра Павлівна.

 фото0050

Наше місто на нараді гідно представила керівник нашого МО вчителів-логопедів та дефектологів Жовтневого району, вчитель-логопед ККДНЗ № 60 Остапішина Лариса Григорівна, яка виступила перед слухачами з доповіддю «Виховання моральної компетенції дітей з особливими потребами». У своєму виступі, що супроводжувався відео-презентацією, доповідач представила слухачам нові тенденції морального виховання дошкільників, у пошуку яких постійно знаходиться педколектив та корекційні педагоги зокрема. Поділилася з колегами як традиційними методами, так і новітніми технологіями, що використовуються спеціалістами закладу, вчителем-логопедом, вчителями-дефектологами та психологом з метою реалізації завдань соціально-морального розвитку дітей з особливими потребами.

 DSCN5578DSCN5584 На нараді також було представлено доповіді з тем:

– «Використання прийомів мнемотехніки в логопедичній роботі» /доповідач – вчитель-логопед ДНЗ № 10 «Дюймовочка» м. Новомосковська Патрижна І. М./;

 DSCN5571

– «Ліворукі діти» /доповідач – вчитель-дефектолог СДНЗ № 32 «Дельфін»

м. Дніпродзержинська Жибак М. Т./;

 DSCN5588– «Конструювання авторської моделі корекційної роботи з дітьми» /доповідач – вчитель-логопед ККДНЗ № 28 м. Жовті Води Келембет М. О./.

 DSCN5586

 Купрієнко В. І. рекомендувала усім корекційним педагогам ознайомитися зі статтею Тарашевської О. В., Цісар І. В «Комунікативна культура вихователя – запорука духовного та мовленнєвого зростання дошкільника», надрукованою у журналі «Імідж сучасного педагога» № 6 за 2015 р., у якій розкривається направленість освітнього процесу у дошкільному навчальному закладі на створення відповідного мовленнєвого середовища, спрямованого на набуття мовленнєвої компетенції дошкільників, їх духовного зростання, вдосконалення комунікативних умінь педагогів.

На нараді панувала плідна співпраця та творча, дружня атмосфера.